Wednesday, November 24, 2010

SOLAR SERDAR ENERGETSKI INFO CENTRI


HRVATSKI CENTAR OBNOVLJIVIH IZVORA ENERGIJE i SOLAR SERDAR 


ENERGETSKI INFO CENTRI

LINKOVI

Partnerske organizacije
Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva (MINGORP)
Hrvatska agencija za malo gospodarstvo (HAMAG)
Hrvatska gospodarska komora (HGK)
Hrvatska obrtnička komora (HOK)
Hrvatska udruga poslodavaca (HUP)

Europska Unija
Delegacija Europske komisije u Republici Hrvatskoj
Europski portal za malo i srednje poduzetništvo (na engleskom jeziku)
Europska poduzetnička mreža (na engleskom jeziku)

Ostali dionici u osam područja

Zaštita tržišnog natjecanja / Državne potpore
Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja

Zaštita potrošača
MINGORP Odjel za zaštitu potrošača
Državni inspektorat

Zaštita okoliša
Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva
Agencija za zaštitu okoliša
Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

Prava intelektualnog vlasništva
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa
Državni ured za intelektualno vlasništvo

Javna nabava
MINGORP Uprava za javne nabave

Norme za poljoprivredne proizvode
Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja
Hrvatski zavod za norme
Hrvatska agencija za hranu

Norme za industrijske proizvode
Hrvatski zavod za norme
Hrvatska akreditacijska agencija

Hrvatski portali za poduzetništvo
Poslovni navigator
Moja uprava
HITPOP (Hrvatski internetski portal za obrazovanje u poduzetništvu)

Ostale hrvatske poslovne organizacije
Udruga poslovnih savjetnika (UPS)
Poslovno inovacijski centar Hrvatske
Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika
Hrvatska udruga poslovnih žena
Hrvatski izvoznici
Nacionalno vijeće za konkurentnost
Centar za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća i poduzetništva
Agencija za promicanje izvoza i ulaganja (APIU)

Procjena učinaka
Ured za koordinaciju sustava procjene učinka propisa / HITROREZ
Europska komisija – Procjena učinaka
Centar za regulaciju i tržišno natjecanje, Sveučilište u Manchesteru

HRVATSKI CENTAR OBNOVLJIVIH IZVORA ENERGIJE
promovira neke od tvrtki u Hrvatskoj koje potiču energetsku efikasnost

AgramTrade
od 1995 god. posluje na području uvoza i distribucije proizvoda visoke tehnologije te posjeduje veliko iskustvo u implementaciji novih tehnologija , distribuciji slike i zvuka te implementaciji KNX standarda u području kućne automatizacije. Tijekom 2009. postaju zastupnik i distributer tvrtke Fawoo, globalnog lidera u razvoju i proizvodnji LED rasvjetne tehnologije. LED žarulje koriste najnaprednija tehnološka rješenja zaštićena međunarodnim patentnim pravima, koje dodatno pospješuju svjetlosnu učinkovitost. U ponudi poduzeća su potpuna rješenja LED rasvjetne tehnike za interijere i eksterijere, lampe za uličnu i tunelsku rasvjetu, LED rasvjeta u S/EX standardu…

Kontakt telefon: +385 1 65 88 012
info@agramtrade.hr
www.fawoo.com

Alutermik d.o.o.
je hrvatski proizvođač aluminijske stolarije koji je ujedno distributer i montažer proizvoda austrijske tvrtke Internorm. Internorm proizvodi su visoko kvalitetni prozori i vrata – PVC, PVC-aluminij, drvo-aluminij s naglaskom na energetsku efikasnost proizvoda. Internorm građevinska stolarija namijenjena je gradnji ili adaptaciji pasivnih, niskoenergetskih objekata kao i onih sa visokim stupnjem izolacije. Posebnu pomoć pri odabiru može pružiti njihov online izračun uštede energije u slučaju zamjene postojećih s nekim od prozora/vrata u ponudi Internorma, kao i osoblje u najvećem salonu građevne stolarije – Savska cesta 144a, Zagreb.

Kontakt telefon: +385 1 619 1445
alutermik@alutermik.hr
www.alutermik.hr

Brunata
je specijalizirana danska tvrtka s preko 85 godina iskustva u izradi individualnih obračuna utroška grijanja i vode. U svom proizvodnom programu, Brunata nudi optimalna rješenja za uštedu energije: multifunkcionalne uređaje za razdiobu utroška topline i vode (razdjelnike) te mjerenje, očitavanje i obračun potrošnje.

Kontakt telefon: +385 1 4839 053
brunata@brunata.hr
www.brunata.hr

Bosch
Kućanski uređaji robne marke Bosch već 75 godina predstavljaju sinonim za razvojnu kompetenciju, tehničku kvalitetu i pouzdanost. 1933. godine Bosch je predstavio prvi kućanski uređaj – hladnjak, da bi se u sljedećim se desetljećima izbor uređaja stalno povećavao do te mjere da je Bosch postao vodeća robna marka kućanskih uređaja u Europi. Izumiteljski tehnički duh i daljnji razvoj igraju središnju ulogu u tome da tehnika omogući korisnicima postizanje makismalnih mogućnosti. Glavna je nit vodilja tvrtke odgovornost za ljude, društvo i okoliš, što također predstavlja pokretačku snagu za stalan razvoj proizvoda i usluga.

Kontakt telefon: +385 1 2958 105
informacije.prodaja@bshg.com
www.bosch-home.com/hr

Danfoss
je vodeći proizvođač regulacijskih uređaja za sustave grijanja i najveći svjetski proizvođač radijatorskih termostata. Posjeduje veliko iskustvo u u postavljanju energetski učinkovitog sustava grijanja i hlađenja, kako u novogradnji, tako i u projektima renovacije. Primjenom naprednih tehnologija i ekološki osviještenim procesima proizvodnje, Danfoss promovira odgovorno poslovanje, istovremeno nudeći širok asortiman proizvoda koji potiču energetsku efikasnost.

Kontakt telefon: +385 1 606 40 73
danfoss.hr@danfoss.com
www.danfoss.com/Croatia/

Eko Međimurje d.d.
tvrtka je sa stoljetnom tradicijom proizvodnje opeke koju su oplemenili stvaranjem domaće robne marke EKOBLOK i EKOTHERM. Izgradnja doma EKOBLOK i EKOTHERM opekom investicija je u udobno i zdravo stanovanje jer su proizvodi izrađeni od prirodne gline bez umjetnih dodataka, a njihova odlična termoizolacijska svojstva garantiraju ugodnu klimu tokom cijele godine. Kompletan opekarski asortiman certificiran je prema eu normi EN 771 što omogućuje izvoz u zemlje EU. Svoju stručnost su također dokazali u proizvodnji metalnih i plastičnih kabina, dijelova za građevinske strojeve kao i u zadovoljavanju svih specifični zahtjeva kupaca inozemnog tržišta. Proizvodni proces u potpunosti je usklađen sustavom upravljanja kvalitetom ISO 9001:2000 i sustavom upravljanja ISO 14001.

Kontakt telefon: +385 40 343 339; +385 40 343 341
eko@eko.hr
www.eko.hr

Energy PLUS d.o.o.
sa sjedištem u Ludbregu, vodeće je poduzeće u Hrvatskoj, za proizvodnju, planiranje, projektiranje i prodaju sustava primjene obnovljivih izvora energije, s posebnim naglaskom na fotonaponske solarne energetske sustave svih veličina i upotrebu LED rasvjete u osvjetljenju prometnica, otvorenih i zatvorenih prostora, vodeći računa o energetskoj efikasnosti. Stručnost i osposobljenost zaposlenika te primjena najsuvremenijih tehnologija u vlastitim proizvodima i proizvodima svjetski renomiranih proizvođača opreme za energetske sustave, jamče sigurnost i dugovječnost sustava i svih proizvoda EnergyPLUS-a.

Kontakt telefon: +385 42 40 40 40
info@energyplus.hr
www.energyplus.hr

Fero-Term
osnovana je 1991. godine u Zagrebu i trenutno je jedan od vodećih distributera kupaonske opreme i sanitarija te opreme za centralno grijanje u Hrvatskoj. U sklopu bogatog asortimana proizvoda tvrtka Fero-Term nudi dizajnerske brendove visoke kvalitete namijenjene funkcionalnom i stiliziranom uređenju svih dijelova doma. Svaki proizvod u ponudi zadovoljava visoke stilske standarde i odlikuje se vrhunskom tehnologijom, pouzdanošću i ekološkom osviještenošću. Poseban naglasak tvrtka Fero-Term stavlja na kontinuirano praćenje svjetskih trendova te inteligentna i efikasna rješenja koja uz energetsku učinkovitost nude vrhunsku kvalitetu, pouzdanost kao i originalan dizajn.

Kontakt telefon: +385 1 6651 666
info@fero-term.hr
www.fero-term.hr

HEP ESCO d.o.o.
je tvrtka za pružanje usluga u energetici koja razvija, izvodi i financira projekte energetske učinkovitosti na tržišnom utemeljenju. Kratica ESCO - Energy Service Company u Svijetu je prepoznatljivo ime za tvrtke koje pružaju cjelovitu uslugu u energetici s otplatom kroz uštede. Usluga obuhvaća razvoj, izvedbu i financiranje projekata na način da se kroz uštede u troškovima za energente i održavanje ostvari povrat investicije. Projekti uključuju modernizaciju, rekonstrukciju i obnovu postojećih postrojenja i objekata, a područja poslovanja mogu se podijeliti na javni i privatni sektor, odnosno zgradarstvo, javnu rasvjetu, industriju i sustave opskrbe energijom.

Kontakt telefon: +385 1 6322 920
infohepesco@hep.hr
www.hepesco.hr

Herz Armaturen
jedan je od najznačajnijih europskih proizvođača termostatskih ventila, cijevnih i regulacijskih armatura za grijanje, hlađenje i pitku vodu, s iskustvom većim od 110 godina. U strateški dio proizvodnog programa uključena je i tehnika obnovljivih izvora energije koju čine kotlovi na biomasu, toplinske crpke i solarna tehnika gdje je HERZ tehnološki jedan od najboljih. Zajedno sa značajnim europskim proizvođačima sistemskih rješenja, HERZ Armaturen razvija koncepte po mjeri, za uštedu energije i smanjenje troškova pogona, primjenom tehnike obnovljivih izvora energije i regulacijske tehnike.

Kontakt telefon: +385 1 6607 356
ured@herzarmaturen.hr
www.herz-hr.com

HORVATIĆ d.o.o.
je tvrtka koja se od 1992. godine bavi proizvodnjom termičke solarne opreme. Vodeća je na našem tržištu u istraživanju i razvoju novih proizvoda, za što je i nagrađivana mnogim priznanjima i nagradama kao što su zlatna medalja Interklima 1999. i 2007.g. Tvrtka Horvatić osnovana je na temeljima 30 godišnjeg iskustva u montaži termičke solarne opreme, a u proizvodnji se nalaze sve komponente termičkog solarnog sustava prilagođene svim vrstama projekata za pripremu PTV-a, pomoći u grijanju prostora, za industrijske procese i sl.

U prostorima tvrtke nalazi se i ispitno edukacijski Solarni centar u kojem se održavaju razni seminari, radionice, predavanja na temu energetske učinkovitosti i iskorištavanja Sunčeve energije i drugih OIE.

Kontakt telefon: +385 1 33 75 508
info@horvatic.hr
www.horvatic.hr

Knauf Insulation
je proizvođač izolacijskih materijala sa širokom paletom proizvoda kojima zadovoljava rastuću potrebu za uštedom energije i dobrim akustičkim svojstvima u kućama, komerciialnim zgradama i industrijskim postrojenjima. Proizvodi koji su u ponudi izrađeni su od recikliranih materijala te uključuju mineralne vune (kamena i staklena vuna) za toplinsku, zvučnu i protupožarnu izolaciju u graditeljstvu (izolacija kosih i ravnih krovova, fasada, pregradnih zidova i podova) i industriji (izolacija termo-tehničkih postrojenja, cjevovoda, klima-kanala i spremnika). Objekti izolirani mineralnom vunom troše i do 80% manje energije za grijanje i hlađenje od neizoliranih objekata te donose ogromne uštede i čuvaju okoliš.

Kontakt telefon: +385 42 401 345
knaufinsulation@knaufinsulation.hr
www.knaufinsulation.hr

KUPIN d.o.o.
poduzeće je osnovano prije 20 godina i specijalizirano je za izvedbu krovova. Izvođač je svih vrsta tesarskih, limarskih, hidroizolaterskih te krovopokrivačkih radova. Krovove pokriva sa limenim pokrovom u obliku crijepa, trapeznim limovima, sendvič panelima, a posebno sa “GERARD” crijepom te nudi 5 godina garancije na sve radove.

Kontakt telefon: +385 98 410 129
brkic@kupin.hr
www.kupin.hr

Miele&Cie.
već je 110 godina jedan od vodećih proizvođača kućanskih i profesionalnih uređaja. Miele uređaji uvijek zadovoljavaju vrhunske standarde kvalitete te se njihovi kupci mogu pouzdati u to da posjeduju i koriste sigurne i štedljive uređaje proizvedene prema visokim standardima uštede resursa i zaštite okoliša. Svake godine firma Miele&Cie. ulaže velika sredstva u istraživanja i daljnji razvoj što za rezultat ima proizvodnju uređaja koji postavljaju nove standarde. Uvijek inovativni, niske razine potrošnje i najveće energetske učinkovitosti, Miele uređaji uz iznimnu lakoću korištenja ostvaruju optimalne rezultate.

Kontakt telefon: +385 1 6689 000
info@miele.hr
www.miele.hr

OSRAM
je dio Siemens Industry sektora i jedan od dva vodeća svjetska proizvođača izvora svjetlosti na svim poljima primjene, od industrije do kućanstava , a predvodnik je i na području LED tehnologije te inovacija općenito. OSRAM je visoko-tehnološka tvrtka u industriji rasvjete. Više od 60% ukupnog prihoda OSRAM ostvaruje prodajom energetski učinkovitih proizvoda. Svojim „Global Care“ programom, Osram je jasno definirao svoju usmjerenost na socijalno i ekološki odgovorno ponašanje što dodatno potvrđuje i njegova pozicija jednog od lidera u inovativnim rasvjetnim rješenjima koja štede i racionalno koriste energiju.

Kontakt telefon: +385 1 3032 000
info@osram.hr
www.osram.hr

Rockwool Adriatic
dio je Rockwool Grupe, vodećeg svjetskog proizvođača izolacije od kamene vune s preko 70 godina iskustva i 8000 zaposlenika u više od 30 zemalja svijeta. Rockwool izolacija od kamene vune pruža rješenja za energetski učinkovite zgrade s protupožarnom zaštitom i dobrom akustikom. Pažljivim projektiranjem potrošnju energije za grijanje i hlađenje u zgradama možemo smanjiti i do 90%. Rockwool proizvodi omogućavaju sigurniji i udobniji boravak u zgradama te niže energetske troškove. Rockwoolova izolacija koja se proizvede ove godine će, tijekom svog vijeka trajanja, smanjiti emisiju CO2 iz zgrada i industrijskih postrojenja diljem svijeta za više od 200 milijuna tona. Rockwool – protupožarna, toplinska i zvučna izolacija.

Kontakt telefon: +385 1 6052 145
info@rockwool.hr
www.rockwool.hr

Schiedel
je preko 60 godina vodeći proizvođač dimnjaka i dimnjačkih sistema na svijetu. Odlikuje se modernim i inovativnim proizvodnim programom, te visokom kvalitetom i trajnošću proizvoda koja je dokazana i potvrđena od strane ovlaštenih instituta. U proizvodnom programu možete pronaći sisteme dimnjaka s cijevi iz tehničke keramike, primjenjive u novogradnji, te sisteme dimnjaka iz nehrđajućeg čelika, primarno upotrebljive prilikom sanacije dimnjaka. Osim dimnjaka, u proizvodnom programu nudimo i sisteme ventilacija, nužne u svakom stambenom prostoru, te kamine Kingfire. Zahvaljujući takvom pristupu proizvodnji, stvaramo proizvode koji doprinose zaštiti okoliša, osiguravaju uštedu energije i novca.

Kontakt telefon: +385 49 382 600
dimnjak@schiedel.hr
www.schiedel.hr

Vades
folija centar specijalizirani je distributer zaštitnih folija za stakla. Prozorske folije su vrlo učinkovit način za korigiranje temperature prostora: ljeti smanjenju neželjenu sunčevu toplinu koja prolazi kroz prozore, zaustavljaju više od 99% štetnog UV-zračenja, smanjuju zagrijavanje, štede energiju te samim time smanjuju emisiju štetnih plinova. Zimi folije zadržavaju toplinu i reflektiraju je natrag, što može doprinjeti uštedi na troškovima grijanja. Primjenjuju se na većim građevinama, poslovnim zgradama i ostakljenim prostorima, ali i u kućanstvima, a posebna linija auto programa učinit će vožnju ugodnijom i potrošnju goriva uslijed uključivanja klima uređaja manjom.

Kontakt telefon: +385 1 6552 352
info@vades.hr
www.vades.hr

Vaillant GmbH
osnovana je 1874. godine i trenutno je vodeći europski proizvođač sustavnih rješenja za udobnost stanovanja. Vaillant nudi kompletan program za udobnost stanovanja i pripremu potrošne tople vode koristeći sve energente: plin, ulje, struju, zeolit (zeolit-toplinska crpka), vodik (gorivne ćelije) kao i obnovljive izvore energije: solar i toplinu zemlje, vode i zraka u sustavima toplinskih crpki.

Kontakt telefon: +385 1 6188 670
info@vaillant.hr
www.vaillant.hr

Velux
je vodeći proizvođač krovnih prozora, na tržištu prisutan preko 60 godina. Velux krovni prozori izdvajaju se provjerenom kvalitetom te svrstavaju među najbolje. Dostupni u trgovinama građevinskog materijala širom Hrvatske, krovni prozori su nadopunjeni velikom paletom sjenila, električnom opremom, solarnim panelima i vanjskim roletama. Tvrtka Velux može ponuditi ugradnju, prodaju, ali i savjetovanje o najboljem izboru krovnih prozora na domaćem tržištu.

Kontakt telefon: 0800 600 400
velux-hr@velux.com
www.velux.hr

Xella porobeton HR d.o.o.
je distributer građevinskog materijala od porobetona – YTONG-a. YTONG podrazumijeva asortiman elemenata za zidanje različitih dimenzija koji odlikuju vrhunska toplinska izolacija, iznimna nosivost, požarna otpornost, protupotresnost te višenamjenska upotreba. Jednostavan je za obradu te omogućuje veoma brzu gradnju. Objekti građeni YTONG-om su trajni, sigurni i zdravi, a ujedno izuzetno ekonomični – što je odličan argument za budžet, kao i za okoliš. Poseban projekt Xella koncerna je izgradnja niskoenergetskih i pasivnih kuća koje ciljano štede i racionalno koriste energetske resurse.

Kontakt telefon: 0800 7000; +385 1 3436 800
ytong-croatia@xella.com
www.xella.hr

HRVATSKI CENTAR OBNOVLJIVIH IZVORA ENERGIJE
i
SOLAR SERDAR

Željko Serdar
Voditelj poslovnog udruženja

solarserdar@gmail.com

No comments:

Post a Comment