Friday, July 16, 2010

SOLAR SERDAR preporuča BOSCH (croatian text)

SOLAR SERDAR
Solarna energija

Sunčeva energija usmjerena je budućnosti. Solarnim sustavom možete pružiti svoj doprinos zaštiti klime, te smanjiti troškove energije bez da se odreknete komfora. Moderan solarni sustav Bosch djelotvorno pretvara sunčevu energiju u toplinu grijanja i tople vode - i to ne samo kada sija sunce.

Bez obzira koji oblik energije danas koristite – solarni sustav za pripremu tople vode smisleno je prikladan za gotovo svako domaćinstvo. Radi li se o starogradnji ili novogradnji: solarni sustav može proširiti postojeći sustav grijanja ili sunčevom energijom optimirati novo rješenje grijanja. Solarni sustav Bosch može se, primjerice, izvanredno kombinirati s plinskim kondenzacijskim sustavom grijanja. Takav sustav radi izuzetno učinkovito.
Primjena

* okomita montaža na kosi i ravni krov

Energetska učinkovitost, -troškovi

* Posebice ekonomično zbog izvrsnog odnosa cijene i radnih karakteristika

Komfor rukovanja

* bez održavanja

Sustavna primjena

* Kombinacija s različitim uređajima za proizvodnju topline

Instalacija

* Jednostavna montaža uslijed standardiziranih utičnih priključaka
* Transportni uglovi za siguran transport na krov
* Dugotrajan, lagan i stabilan uslijed okvira od staklenih vlakana
* Prostorno štedljiv zahvaljujući kompaktnim izmjerama

Komfor
i privlačna cijena

Dokazana tehnika, dugotrajna prevlaka otporna na trošenje i dobre vrijednosti radnih karakteristika po privlačnoj cijeni ističu našu seriju Comfort Solar 5000 TF. Staklena vlakna, otporan i lagan materijal okvira, zajedno s apsorberom izrađenim u obliku trake, značajno smanjuje masu solarnog kolektora. Rezultat: izuzetno laka montaža i manje nosećeg tereta za Vaš krov.

Privlačan izgled
i uvjerljiva snaga.

Ime ovih kolektora predstavlja program: visokoselektivna plava prevlaka sjaji uz izvrsnu snagu i minimalno tolinsko zračenje. Okvir ojačan staklenim vlaknima uvjerljivo je kvalitetan s malenom masom. Zahvaljujući višestrukim mogućnostima priključka, Solar 7000 TF se jednostavno nosi i s teškim uvjetima. Visokokvalitetan priključni pribor i privlačan izgled upotpunjuju sliku: radi se o kolektoru za najviše zahtjeve!
* Maksimalan prijenos topline zbog bakrenog apsorbera preko cijele površine i geometrije apsorbera u obliku dvostrukog meandra
* Izvrsna snaga zbog pomoću visokoselektivne vakuumske prevlake Odgovarajući izgled i visokovrijedna priključna tehnika od nehrđajućeg čelika.
Energetska učinkovitost značajna je za zaštitu klime

Fosilna ili obnovljiva energija? Saznajte koje su razlike između različitih izvora energije. Jer, o tome koji izvor energije koristite u Vašem domu i koliko je pritom primijenjena tehnika učinkovita, ne utječe samo na Vaše izdatke, nego i na našu klimu. Posebno energetski učinkovitim rješenjima možete doprinijeti zaštiti klime, jer ćete njihovom primjenom smanjiti ispust štetnog stakleničkog plina CO2. Saznajte više o međusobnom odnosu emisije CO2 i klimatskih promjena, te kako na to možet utjecati svojim CO2-neutralnim sustavom grijanja.
Učinkovite primjene i rješenja za Vaš dom

Koje su Vam komponente potrebne za solarni sustav namijenjen proizvodnji topline? Gdje se instalira dizalica topline? Koliko prostora zahtijeva plinsko kondenzacijsko grijanje? Prolazom kroz našu energetski učinkovitu kuću možete pronaći odgovore na Vaša pitanja, kao i mnoštvo važnih informacija koje će Vam pomoći u odluci za učinkoviti sustav grijanja.
Odgovoran odnos prema prirodi i okolišu predstavlja značajan cilj poduzeća. Jer ako okoliš i klima ostanu nezaštićeni, razumije se da to šteti i budućnosti poduzeća kao što je Bosch. Stoga nismo usmjereni samo razvoju energetski učinkovitih, inovativnih i za okoliš prihvatljivih proizvoda za naše kupce, nego slijedimo također i načelo održivog
razvoja na svakom proizvodnom mjestu i u svim radnim procesima.
SOLAR SERDAR
solarserdar@gmail.com

No comments:

Post a Comment