Tuesday, June 21, 2022

Subvencije za kupnju električnih vozila i hibrida





Ako nekom trebaju poticaji za nova električna vozila sada je pravo vrijeme. 

Kako bi ostvarili pravo na sufinanciranje zainteresirani trebaju odabrati vozilo te kontaktirati neko od prodajnih mjesta koje je evidentirano u bazi Fonda i navedeno uz listu vozila. Redni broj podnošenja prijave dodjeljuje se kronološki, a da je rezervacija uspješna, potvrđuje potvrda koju će prodajno mjesto ispisati i dati kupcu. Na potvrdi će biti i upute za plaćanje obveznog minimalnog predujma koji iznosi sedam posto traženih sredstava Fonda. 





Primjerice plug-in hibride vozila M1 kategorije financiraju se iznosom do 40.000 kuna, a vozila M1 kategorije s električnim pogonom do 70.000 kuna. Lista vozila i 301 prodajno mjesto na kojima ih je moguće kupiti nalaze se na stranici vozimoeko.fzoeu.hr.


Rezervacije poticaja bit će moguće sve dok iznos rezerviranih sredstava u prijavnoj aplikaciji ne dosegne 103,3 milijuna kuna. 

PS. Moja draga je izabrala, i sad se ne miče od njega. Idem po broj.😉

1 comment:

  1. Natječaj za dodjelu poticaja za kupnju električnih automobila Fonda za zaštitu okoliše i energetsku učinkovitost otvoren je danas u osam sati ujutro, a već do 08.30 sati je bilo popunjeno 99% rezervacija od ukupno 103,3 milijuna kuna. Od 08.50 sati prijavljivanje za poticaje više nije bilo moguće. Ove godine je FZOEU-u za poticaje građanima za kupnju e-vozila namijenio 103,3 milijuna kuna.

    ReplyDelete